Pressrelease start

Pressrelease, 2016-06-01

Konftel förändrar bilden av distansmöten med personlig högtalartelefon

I juli släpper Konftel en efterlängtad ny produkt. Med Konftel Ego kliver den ledande tillverkaren av konferenstelefoner in på marknaden för personliga högtalartelefoner. Konftel Ego är en portabel enhet som passar perfekt för Skype for Business-möten.

Konftel Ego har redan uppmärksammats för den tilltalande designen och användarvänligheten med en Red Dot Award för ”Excellent Product Design”. Även gensvaret från marknaden har varit omedelbart och starkt med stora volymer i förhandsbeställningarna.
– Vi har redan en bred uppsättning telefoner utvecklade för de traditionella konferensummen. Samtidigt ser vi att användarbeteendet förändras, vi är allt oftare på språng och vill kunna vara flexibla både när det gäller plats och tidpunkt för våra distansmöten, säger Torbjörn Karlsson, produktchef på Konftel.
– Konftel Ego är vårt svar på det behovet. Det är en portabel och personlig högtalartelefon som gör att du enkelt sätter upp ett möte där det passar, i det lilla mötesrummet, på ett kafé eller på hotellrummet, utan att göra avkall på ljudkvaliteten.
Det är Konftels patenterade ljudteknik OmniSound som är garanten för det. Den ger HD-kvalitet i både samtal och musikuppspelning, oavsett om Konftel Ego är ansluten trådlöst via Bluetooth eller trådbundet via USB. Bluetooth-kopplingen kan göras extra smidig med stöd av NFC och tack vare det inbyggda batteriet är högtalartelefonen helt sladdlös när man så önskar. LCD-skärmen visar aktiv funktion tillsammans med LED-lampor som lyser ner på underlaget, allt för att göra det enkelt och tydligt för användaren.
Konftel Ego fungerar perfekt tillsammans med Skype for Business. Den är byggd enligt Microsofts specifikationer för personliga högtalartelefoner och
testad framgångsrikt i ett laboratorium certifierat av Microsoft. Konftel Ego ger även kristallklart ljud till andra mötesverktyg, som Cisco Jabber, Avaya Communicator och den senaste generationens onlinetjänster.

Konftel Ego, viktiga egenskaper:

 • Liten och portabel högtalartelefon som enkelt kan anslutas till mobiltelefon, surfplatta eller dator.
 • Kristallklart HD-ljud med full duplex tack vare ljudtekniken OmniSound®.
 • Stöd för Skype for Business, Cisco Jabber, Avaya Communicator och andra mötesverktyg.
 • Stöd för HD-samtal via Bluetooth
 • Tydlig LCD-skärm som visar aktiv funktion.
 • Förenklad Bluetooth-parkoppling och anslutning med hjälp av NFC.
 • Bluetooth A2DP ger bästa ljudkvalitet vid musikuppspelning.
 • USB för anslutning till dator eller annan kompatibel USB-utrustning.
 • Helt trådlös tack vare inbyggt batteri och Bluetooth (laddas via USB och har upp till 12 timmars batteritid).
 • Möjlighet att ansluta headset och att enkelt växla mellan headset och högtalarfunktion.

Konftel Ego kommer att finnas tillgänglig hos återförsäljare med start i mitten av juli.

Mer material om Konftel Ego

Video: Get to know the Konftel Ego
Video: Konftel Ego - Personal conferencing. Anywhere.

Om Konftel
Konftel är ett ledande företag och starkt varumärke inom telefonmöteslösningar. Ända sedan 1988 har vår mission varit att hjälpa människor runt om i världen att genomföra möten, oavsett avstånd. Av erfarenhet vet vi att telefonmöten är ett effektivt sätt att spara tid, pengar och samtidigt bidra till en bättre miljö. Hög ljudkvalitet är avgörande för produktiva möten och därför är vår patenterade ljudteknik, OmniSound®, inbyggd i alla Konftels telefoner. Våra produkter säljs globalt under varumärket Konftel via vårt huvudkontor i Umeå. Läs mer om företaget och produkterna på konftel.com.

Presskontakter

Stefan Eriksson

CMO

Torbjörn Karlsson

Product Manager

Hitta återförsäljare

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

 • 1

  Africa Telco Business (PTY) Ltd

  Unit 7 Coram Office Park, Ferero Road, Randparkridge

  0027117924962

 • 2

  Aria Technologies Africa (PTY) Ltd

  24 Tsessebe Crescent
  Building 9, Corporate Park South
  Midrand, 1685, South Africa

  0027112030360

 • 3

  Electronic Communications Network (PTY) Ltd

  Unit 10, Growthpoint Business Park, Midrand, Gauteng

  002710590000

 • 4

  Trenic Industries (PTY) Ltd

  Unit C, Building 2, 5 Woodlands Drive Office park
  Woodmead 2191, South Africa

  0027114664278

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Kontakta oss för råd

OK, så ditt land fanns inte i listan här ovanför. Misströsta inte, vi hjälper dig att hitta en bra handlare med Konftel-produkter. Klicka bara på knappen och skriv in dina uppgifter.

Kontakta oss

x

När du väljer Konftel

Konftel är en pionjär när det gäller telefonmöten. Sedan starten 1988 har vi hjälpt företag och organisationer över hela världen att träffas på distans. Med våra konferenslösningar kan du samarbeta effektivt och miljövänligt med utmärkt ljud- och videokvalitet.


Söker du efter hjälp att hitta de rätta produkterna för ditt företag? Vi finns här för att visa dig fram till den optimala lösningen, vänligen kontakta Konftel försäljning. Och du har väl testat vår användbara produktväljare?


Två års garanti

Alla Konftels produkter kommer med två års garanti. Det är en trygghet för dig som kund och ett bevis på att vårt engagemang inte tar slut efter köptillfället. Vi erbjuder även service efter garantitiden. Läs mer på supportsidorna.

 

Testa innan du köper

Vi erbjuder företag möjligheten att testa en produkt innan köp. Det gäller på de flesta marknader där Konftel har distribution. Ansök och bli kontaktad av en försäljare.


Testa