Pressrelease start

Pressrelease, 2016-01-11

Håll bättre möten med Konftels nya HD-produkter Powered by OmniSound

En övervägande majoritet av telefonkonferensanvändare (87 %) tycker att bra ljud är viktigare än video, enligt en global undersökning som nyligen utförts bland Konftels kunder.

”Bra ljud är grunden för alla möten. Allt annat kan man jobba runt, men om man inte hör tydligt är mötet över.” Denna kommentar från undersökningen slår huvudet på spiken. Endast 2 % av deltagarna anger nämligen att video är den viktigaste faktorn vid distansmöten och bara 6 % skärmdelning.

Därför har vi på Konftel i nästan 30 år arbetat med att utveckla och förfina vår unika OmniSound®-teknik till perfektion. En rad olika faktorer bidrar till att OmniSound® kan garantera möten med högsta ljudkvalitet, utan störningsmoment som dämpat eller hackande ljud och ekon – till exempel vår hyperkänsliga 360 graders-mikrofon, kraftfulla högtalare, full duplex och brusdämpning.

Med OmniSound® som grund erbjuder alla utom två Konftel-modeller ljudkvalitet i HD, om kommunikationsplattformen och nätverket medger det. Vid HD-samtal återges rösten mycket mer naturligt än vid ett traditionellt telefonsamtal. Nyanserna kommer fram och hela dialogen kan flyta smidigare. Den tekniska förklaringen är att HD-samtal, även kallat wideband audio, använder minst det dubbla frekvensområdet jämfört med traditionell telefoni, från 50 Hz till 7 kHz eller högre i stället för bara 300 Hz till 3,4 kHz.

Tre nya erbjudanden från Konftel – två nya modeller och en ny unik trådlös lösning – ger HD-ljud till dina distansmöten:

 • Konftel 55Wx fungerar som ett nav för din kommunikation och kan anslutas till dator, mobiltelefon, surfplatta och fast telefon. Det är en kompakt och lättanvänd konferenstelefon med kristallklart HD-ljud. Perfekt tillsammans med Skype for Business, Cisco Jabber och andra samarbetsverktyg, vilket i kombination med NFC-anslutning och förbättrad Bluetooth®-prestanda för audiostreaming i HD, gör Konftel 55Wx till den mest användarvänliga UC-enheten i alla tänkbara situationer.
 • Konftel 300Mx är världens enda mobila konferenstelefon. HD Voice-samtal med kristallklart ljud och ett kraftfullt batteri ger din organisation fullständig flexibilitet. Håll möten var som helst, när som helst – utan att kompromissa med kvaliteten! Perfekt för webbmöten.
 • Konftel Wireless IP (Konftel 300Wx + IP DECT 10) ger dig både friheten i trådlös anslutning och OmniSounds överlägsna ljudkvalitet i alla SIP-miljöer. Med Konftel 300Wx och den nya basstationen Konftel IP DECT 10 kan du ansluta upp till 5 HD-kapabla konferenstelefoner till din IP-telefoni. Den flexibla Konftel 300Wx är också utmärkt för Skype for Business, Cisco Jabber och webbmöten.

Denna produktlansering stöds av kampanjen #omnisound, med bland annat videoklippet Kill the Noise, kampanjhemsidor med ljudexempel, kampanjmaterial i både fysiskt och digitalt format. Kommunikationen börjar med rubriken ”ÄVEN DET MINSTA OLJUD ‘bzzzzzz] KAN VARA RIKTIGT STÖRANDE”, där en bild av en fluga representerar det där irriterande ljudet som kan förstöra dina möten. Konftels lösning på detta kundproblem är såklart #omnisound. Historien om jakten på det perfekta ljudet bygger på en intervju med självaste Dr Sound, John-Erik Eriksson, en av de två uppfinnarna av den första konferenstelefonen. Med Konftel får du collaboration – Powered by OmniSound®.

Läs mer

Vad är OmniSound?

Om Konftel
Konftel är ett ledande företag och starkt varumärke inom telefonmöteslösningar. Ända sedan 1988 har vår mission varit att hjälpa människor runt om i världen att genomföra möten, oavsett avstånd. Av erfarenhet vet vi att telefonmöten är ett effektivt sätt att spara tid, pengar och samtidigt bidra till en bättre miljö. Hög ljudkvalitet är avgörande för produktiva möten och därför är vår patenterade ljudteknik, OmniSound®, inbyggd i alla Konftels telefoner. Våra produkter säljs globalt under varumärket Konftel via vårt huvudkontor i Umeå. Läs mer om företaget och produkterna på konftel.com.

Presskontakter

Stefan Eriksson

Marketing & Communications Manager

Torbjörn Karlsson

Product Manager

Hitta återförsäljare

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

 • 1

  Africa Telco Business (PTY) Ltd

  Unit 7 Coram Office Park, Ferero Road, Randparkridge

  0027117924962

 • 2

  Aria Technologies Africa (PTY) Ltd

  24 Tsessebe Crescent
  Building 9, Corporate Park South
  Midrand, 1685, South Africa

  0027112030360

 • 3

  Electronic Communications Network (PTY) Ltd

  Unit 10, Growthpoint Business Park, Midrand, Gauteng

  002710590000

 • 4

  Trenic Industries (PTY) Ltd

  Unit C, Building 2, 5 Woodlands Drive Office park
  Woodmead 2191, South Africa

  0027114664278

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Dina lokala återförsäljare

Klicka på knappen för att se listan med några av de återförsäljare vi samarbetar med i ditt land. Finns din vanliga handlare inte med i listan, kontakta dem direkt för att få veta mer om deras Konftel-erbjudanden.

Visa alla

Kontakta oss för råd

OK, så ditt land fanns inte i listan här ovanför. Misströsta inte, vi hjälper dig att hitta en bra handlare med Konftel-produkter. Klicka bara på knappen och skriv in dina uppgifter.

Kontakta oss

x

När du väljer Konftel

Konftel är en pionjär när det gäller telefonmöten. Sedan starten 1988 har vi hjälpt företag och organisationer över hela världen att träffas på distans. Med våra konferenslösningar kan du samarbeta effektivt och miljövänligt med utmärkt ljud- och videokvalitet.


Söker du efter hjälp att hitta de rätta produkterna för ditt företag? Vi finns här för att visa dig fram till den optimala lösningen, vänligen kontakta Konftel försäljning. Och du har väl testat vår användbara produktväljare?


Två års garanti

Alla Konftels produkter kommer med två års garanti. Det är en trygghet för dig som kund och ett bevis på att vårt engagemang inte tar slut efter köptillfället. Vi erbjuder även service efter garantitiden. Läs mer på supportsidorna.

 

Testa innan du köper

Vi erbjuder företag möjligheten att testa en produkt innan köp. Det gäller på de flesta marknader där Konftel har distribution. Ansök och bli kontaktad av en försäljare.


Testa